PONIEDZIAŁEK 21 WRZEŚNIA:
- Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200ml, płatki kukurydziane 50g,
- kanapka – chleb pełnoziarnisty 35g, ser żółty 15g, masło 5g, sałata 5g, pomidor 15g
- herbata owocowa 200ml, cukier 5g (1,7)
- Obiad: zupa pieczarkowa z ziemniakami: włoszczyzna 75g, pieczarki 50g, kurczak 15g, śmietana 9% 10g,
- ziemniaki 30g; przyprawy: czarny pieprz, natka pietruszki,
- makaron z truskawkami i białym serem: makaron świderki 250g, truskawki 50g, śmietana 10g, jogurt naturalny 10g, biały ser 10g.
- Podwieczorek: drożdżówka z makiem (1,7)
WTOREK 22 WRZEŚNIA:
- Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200ml, musli z owocami 30g
- kanapka -chleb żytni razowy 35g, masło 5g, sałata 4 g, szynka wiejska 20g, papryka czerwona 20g, ogórek świeży 10g (1,7)
- herbata owocowa 200ml, cukier 5g (1,7)
- Obiad: pomidorowa z makaronem: włoszczyzna 100g, przecier pomidorowy 15g, śmietana 20g, kurczak 15g, ryż 20g, natka pietruszki
- kotlety drobiowe panierowane: mięso z piersi indyka 100g, bułka 15g, jajko 10g, przyprawy: pieprz biały,
- olej rzepakowy 5g;
- ziemniaki 150g, koperek;
- surówka z kapusty: kapusta pekińska 80g, kukurydza 10g, jogurt naturalny 10g, majonez 3g, przyprawy: sok z cytryny (1,3,7,9)
- Podwieczorek: bułka z ziarnami 50g, masło 5g, ser twarogowy 20g, papryka 20g, rzodkiewka 15g, (1,7)
ŚRODA 23 WRZEŚNIA:
- Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200ml, płatki kukurydziane 50g,
- kanapka -chleb wieloziarnisty 35g, masło 5g, schab pieczony 10g, pomidor 20g, sałata 5g,
- herbata z miodem i cytryną 200ml (1,7)
- Obiad: barszcz ukraiński: włoszczyzna 75g, burak ćwikłowy 60g, fasola 30g, ziemniaki 60g, śmietana 10g;
- kurczak 20g, przyprawy: sok z cytryny, czarny pieprz, majeranek,
- klopsiki w sosie koperkowym: mięso wołowo-wieprzowe 70g, bułka 7g, mleko 15ml, jajko 2,5g; sos:
- śmietana 10g, mąka 5g, koperek 5g; przyprawy: pieprz
- kolorowa surówka: sałata lodowa 40g, pomidory koktajlowe 50g, papryki kolorowe 50g, oliwa z oliwek 5g, sok z cytryny, bazylia
- kasza bulgur 120g, kompot owocowy 200ml (1,3,9)
- Podwieczorek: banan ok. 100g, ciasteczka pszenne ze słonecznikiem 50g (1,3,7)
CZWARTEK 24 WRZEŚNIA:
- Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200ml, makaron 50g,
- kanapka – chleb pełnoziarnisty 35g, ser żółty 15g, masło 5g, sałata 5g, pomidor 15g
- herbata z cytryną 200ml, cukier 5g (1,7)
- Obiad: kapuśniak ze słodkiej kapusty: włoszczyzna 30g, kapusta kiszona30g, ziemniaki 15g, czosnek, majeranek, pieprz
- potrawka z kurczaka: mięso z piersi kurczaka 100g, włoszczyzna 100g, papryka kolorowa 30g,
- pieczarki 15g, cebula 5g, olej rzepakowy 5g, przecier pomidorowy 20g; przyprawy: curry, przyprawy: sok z cytryny, oregano, bazylia,
- mix warzyw gotowanych: kalafior 30g, brokuły 30g, marchewka 30g
- ryż 120g, kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)
- Podwieczorek: serek homogenizowany waniliowy 150g (7)
PIĄTEK 25 WRZEŚNIA:
- Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200ml, płatki kukurydziane 50g,
- kanapka- bułka z ziarnami 50g, masło 10g, jajko gotowane na twardo 20g, rzodkiewka 5g, ogórek 35g
- kawa zbożowa 200ml: mleko 2% 200ml, kawa zbożowa 5g (1,7)
- Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem : włoszczyzna 50g, szpinak 50g, śmietana 15g, natka pietruszki 20g, jajko gotowane 20g
- kotlety rybne: mintaj 100g, jajko 7g, bułka tarta 7g, olej rzepakowy 5g; przyprawy: pieprz biały,
- surówka z kiszonej kapusty: kapusta kiszona 80g, marchewka 15g , jabłko 15g, oliwa
- ziemniaki 100g
- kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)
- Podwieczorek: kanapka – chleb pełnoziarnisty 35g, ser żółty 15g, masło 5g, sałata 5g, pomidor 15g (1,7) jabłko