ŚRODA 3 kwietnia:
- I danie:
- Barszcz czerwony: włoszczyzna 30g, kurczak 20g, buraki 20g, ziemniaki 50g, śmietana 10g;
- przyprawy: majeranek, ziele angielskie, czosnek, pieprz czarny
- II danie:
- Gulasz z szynki wieprzowej 100g, sól, pieprz, zioła prowansalskie, ziele angielskie
- kluski śląskie 120g
- marchewki mini gotowane 120g
- kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)
CZWARTEK 4 kwietnia:
- I danie:
- Kapuśniak ze kiszonej kapusty : włoszczyzna 80g, kapusta kiszona 35g, żeberka wędzone 25g, ziemniaki 50g,
- II danie:
- Kurczak z warzywami w curry, mięso z piersi kurczaka 70g, cukinia 10g, papryka kolorowa 10g, pieczarki 10g, cebula 5g, curry, papryka słodka
- ryż 120g
- mix warzyw gotowanych na parze 120g , kalafior, brokuły, marchewka
- kompot owocowy 200ml ( 1,3,9)
PIĄTEK 5 kwietnia:
- I danie:
- Zupa pieczarkowa : włoszczyzna 75g, pieczarki 30g, ziemniaki 30g, masło 5g, śmietana 18% 10g;
- przyprawy: czarny pieprz, lubczyk
- II danie:
- Pierogi z serem lub owocami 250g, polewa jogurtowa 50g,
- surówka z marchewki z jabłkiem – marchewka surowa 80g, jabłko 40g, rodzynki 10g, śmietana 18% 30g
- kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)