PONIEDZIAŁEK 23 czerwca:
- I danie:
- Zupa jarzynowa: włoszczyzna 40g, brukselka 20g,brokuły 20g, kalafior 20g ziemniaki 50g
- przyprawy: lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, natka pietruszki
- II danie:
- Makaron z borówkami i sosem jogurtowym 250g -300g, biały ser
- kompot z owoców leśnych 200ml
- owoc
WTOREK 24 czerwca:
- I danie:
- Kapuśniak ze słodkiej kapusty: włoszczyzna 80g, kapusta 10g, przecier pomidorowy 5g, masło 25g, ziemniaki 50g
- II danie:
- Polędwiczki z kurczaka smażone w chrupiącej panierce 100g
- ziemniaki 100g
- sałata ze śmietaną 120g, sałata masłowa 90g, rzodkiewka 10g, jogurt naturalny 5g , śmietana 18% 5g,
- kompot owocowy 200ml ( 1,3,9)
ŚRODA 25 czerwca:
- I danie:
- Zupa brokułowa, kurczak udka 25g, ziemniaki 50g, włoszczyzna 20g, brokuły 45g, śmietana 18%, natka pietruszki
- II danie:
- Pieczeń rzymska z jajkiem : mięso mielone wieprzowe 80g, bułka tarta 5g, jajko 20 g, olej rzepakowy 5g;
- przyprawy: pieprz, sól
- sos pieczarkowy
- surówka z buraczków, buraki gotowane 100g, cebula 5g, jabłko 10g, oliwa 3g, sok z cytryny
- ziemniaki 100g
- kompot owocowy 200ml ( 1,3,9)
CZWARTEK 26 czerwca:
- I danie:
- Zupa z fasolki szparagowej : włoszczyzna 75g, fasolka szparagowa 20g, ziemniaki 30g, masło 5g, natka pietruszki 10g;
- przyprawy: czarny pieprz, lubczyk, ziele angielskie,
- II danie:
- Pampuszki z belgijską czekoladą 250g, kluski drożdżowe gotowane na parze z nadzieniem czekoladowym,
- polewa jogurtowa 50g, truskawki 10g,
- kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)