PONIEDZIAŁEK 23 czerwca:

  • I danie:
    • Zupa jarzynowa: włoszczyzna 40g, brukselka 20g,brokuły 20g, kalafior 20g ziemniaki 50g
    • przyprawy: lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, natka pietruszki
  • II danie:
    • Makaron z borówkami i sosem jogurtowym 250g -300g, biały ser
    • kompot z owoców leśnych 200ml
    • owoc

WTOREK 24 czerwca:

  • I danie:
    • Kapuśniak ze słodkiej kapusty: włoszczyzna 80g, kapusta 10g, przecier pomidorowy 5g, masło 25g, ziemniaki 50g
  • II danie:
    • Polędwiczki z kurczaka smażone w chrupiącej panierce 100g
    • ziemniaki 100g
    • sałata ze śmietaną 120g, sałata masłowa 90g, rzodkiewka 10g, jogurt naturalny 5g , śmietana 18% 5g,
    • kompot owocowy 200ml ( 1,3,9)

ŚRODA 25 czerwca:

  • I danie:
    • Zupa brokułowa, kurczak udka 25g, ziemniaki 50g, włoszczyzna 20g, brokuły 45g, śmietana 18%, natka pietruszki
  • II danie:
    • Pieczeń rzymska z jajkiem : mięso mielone wieprzowe 80g, bułka tarta 5g, jajko 20 g, olej rzepakowy 5g;
    • przyprawy: pieprz, sól
    • sos pieczarkowy
    • surówka z buraczków, buraki gotowane 100g, cebula 5g, jabłko 10g, oliwa 3g, sok z cytryny
    • ziemniaki 100g
    • kompot owocowy 200ml ( 1,3,9)

CZWARTEK 26 czerwca:

  • I danie:
    • Zupa z fasolki szparagowej : włoszczyzna 75g, fasolka szparagowa 20g, ziemniaki 30g, masło 5g, natka pietruszki 10g;
    • przyprawy: czarny pieprz, lubczyk, ziele angielskie,
  • II danie:
    • Pampuszki z belgijską czekoladą 250g, kluski drożdżowe gotowane na parze z nadzieniem czekoladowym,
    • polewa jogurtowa 50g, truskawki 10g,
    • kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)

Koniec roku szkolnego!