PONIEDZIAŁEK 12 maja:

  • I danie:
    • Zupa pomidorowa z makaronem: włoszczyzna 70g, udo z kurczaka 30g, przecier pomidorowy 5g, makaron świderki 20g, śmietana 18% 3g,
    • przyprawy: lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, natka pietruszki
  • II danie:
    • Ryż zapiekany z duszonym jabłkiem i sosem serowo waniliowym 250g
    • ryż 120g, jabłka 100g, serek waniliowy 15g, jogurt naturalny 30g,
    • przyprawy: cynamon
    • kompot z owoców leśnych 200ml (1,3,7,9)

WTOREK 13 maja:

  • I danie:
    • Krupnik z kaszą jęczmienną: włoszczyzna 50g, kasza 20g, ziemniaki 50g, kurczak 5g;
    • przyprawy: czarny pieprz, natka pietruszki, ziele angielskie
  • II danie:
    • Fasolka po bretońsku 250g-300g
    • fasola biała 150g, kiełbasa z szynki 50g, koncentrat pomidorowy 10g,
    • bułka kajzerka
    • owoc
    • kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)

ŚRODA 14 maja:

  • I danie:
    • Barszcz ukraiński : włoszczyzna 30g, buraki 60g, ziemniaki 50g, udka z kurczaka 10g, śmietana18% 10g, fasola biała 30g,
  • II danie:
    • Klopsy w sosie koperkowym; mięso mielone wołowo-wieprzowe 80g, bułka tarta 3g, jajko 3g,
    • sos koperkowy : masło 5g, mąka pszenna 3g, koperek
    • kasza kus kus 120g
    • kolorowa surówka 120g : sałata lodowa 80g, pomidorki koktajlowe 15g, papryka kolorowa 15g, oliwa z oliwek 3g, bazylia, oregano, sok z cytryny
    • kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)

CZWARTEK 15 maja:

  • I danie:
    • Zupa ze słodkiej kapusty z pomidorami, włoszczyzna 80g, kapusta 10g, przecier pomidorowy 5g, masło 25g, ziemniaki 50g
  • II danie:
    • Polędwiczki z kurczaka smażone w chrupiącej panierce 100g
    • ziemniaki 100g
    • mizeria 120g, ogórek zielony 90g, rzodkiewka10g, szczypiorek 3g, jogurt naturalny, śmietana 18%
    • kompot owocowy 200ml ( 1,3,9)

PIĄTEK 16 maja:

  • I danie:
    • Zupa szczawiowa z jajkiem: włoszczyzna 75g, ziemniaki 30g, masło 5g, natka pietruszki 10g, szczaw konserwowy 15g, śmietana 18% 5g
    • przyprawy: czarny pieprz, lubczyk, ziele angielskie,
  • II danie:
    • Pierogi z serem lub owocami 250g, polewa jogurtowa 50g,
    • surówka z marchewki z jabłkiem – marchewka surowa 80g, jabłko 40g, rodzynki 10g, śmietana 18% 30g
    • kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)