WTOREK 12 listopada:

  • I danie:
    • Rosół z makaronem : włoszczyzna 50g, makaron nitki 50g, udka z kurczaka 15g, koperek 5g;
    • przyprawy: czarny pieprz, natka pietruszki, lubczyk
  • II danie:
    • Klopsiki smażone z mięsa mielonego : mięso drobiowo-wieprzowe 80g, jajko 3g, bułka 7g, cebula 10g,
    • surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem 120g
    • ziemniaki 120g
    • kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)

ŚRODA 13 listopada:

  • I danie:
    • Barszcz czerwony: włoszczyzna 30g, kurczak 20g, buraki 20g, ziemniaki 50g, śmietana 10g;
    • przyprawy: majeranek, ziele angielskie, czosnek, pieprz czarny
  • II danie:
    • Gulasz z szynki wieprzowej 100g, sól, pieprz, zioła prowansalskie, ziele angielskie
    • kluski śląskie 120g
    • fasolka szparagowa 120g
    • kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)

CZWARTEK 14 listopada:

  • I danie:
    • Kapuśniak ze kiszonej kapusty : włoszczyzna 80g, kapusta kiszona 35g, żeberka wędzone 25g, ziemniaki 50g,
  • II danie:
    • Kurczak z warzywami w curry, mięso z piersi kurczaka 70g, cukinia 10g, papryka kolorowa 10g, pieczarki 10g, cebula 5g, curry, papryka słodka
    • ryż 120g
    • surówka z białej kapusty z marchewką i jabłkiem 100g, kapusta 80g, jabłko 20g, marchewka surowa 20g. oliwa, oregano, bazylia
    • kompot owocowy 200ml ( 1,3,9)

PIĄTEK 15 listopada:

  • I danie:
    • Zupa pieczarkowa : włoszczyzna 75g, pieczarki 30g, ziemniaki 30g, masło 5g, śmietana 18% 10g;
    • przyprawy: czarny pieprz, lubczyk
  • II danie:
    • Kluski leniwe z masłem 250g, mus jabłkowy 50g,
    • surówka z marchewki z jabłkiem – marchewka surowa 80g, jabłko 40g, rodzynki 10g, śmietana 18% 30g
    • kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)