PONIEDZIAŁEK 28 października:

  • I danie:
    • zupa zacierkowa: włoszczyzna 70g, kurczak 30g, makaron zacierki 30g, natka pietruszki 3 g;
    • przyprawy: lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól
  • II danie:
    • udko z kurczaka pieczone: udko kurczaka 100g,
    • przyprawy: pieprz biały, sól, olej rzepakowy 5g;
    • ziemniaki 150g, koperek;
    • mizeria: ogórek świeży 80g, rzodkiewka 40g, śmietana 18% 10g,
    • przyprawy: sok z cytryny, pieprz (1,3,7,9)

WTOREK 29 października:

  • I danie:
    • Zupa fasolowa na wędzonce: włoszczyzna 70g, żeberka wędzone 30g, fasola bała 20g, ziemniaki 20g,
    • przyprawy: lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól, czosnek
  • II danie:
    • makaron z truskawkami i sosem jogurtowym 250g -300g, biały ser
    • kompot z owoców leśnych 200ml (1,3,7,9)

ŚRODA 30 października:

  • I danie:
    • Zupa ziemniaczanka : włoszczyzna 70g, ziemniaki 40g, koncentrat pomidorowy 3g
    • przyprawy: lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól
  • II danie:
    • Krokiety z mięsem lub warzywami 250g -300g, sos pieczarkowy,
    • surówka z marchewki z jabłkiem , marchew surowa 80g, jabłko 20g, śmietana 18% 3g
    • kompot z owoców leśnych 200ml(1,3,7,9)

CZWARTEK 31 października:

  • I danie:
    • Zupa szpinakowa: włoszczyzna 70g, kurczak 30g, ziemniaki 30g, natka pietruszki 3 g; szpinak siekany 5g, szczaw 5g,śmietana 18 % 3g, jajko gotowane 5g
    • przyprawy: lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól
  • II danie:
    • naleśniki z serem lub owocami 250g, polewa jogurtowa 50g, brzoskwinie 10g
    • kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)