PONIEDZIAŁEK 6 maja:
- I danie:
- zupa ryżanka: włoszczyzna 70g, kurczak 30g, ryż 30g, natka pietruszki 3 g;
- przyprawy: lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól
- II danie:
- zapiekanka z makaronu z pieczarkami i kiełbasą, makaron rurki 100g, kiełbasa z szynki 20g, pieczarki 10g, cebula czerwona 5g, koncentrat pomidorowy 3g, ser żółty Gouda 10g
- przyprawy: pieprz biały, sól, oregano, zioła prowansalskie
- owoc (1,3,7,9)
WTOREK 7 maja:
- I danie:
- krupnik z kaszą jęczmienną: włoszczyzna 50g, kasza 20g, ziemniaki 50g, kurczak 5g;
- przyprawy: czarny pieprz, natka pietruszki, ziele angielskie
- II danie:
- fasolka po bretońsku 250g-300g
- fasola biała 150g, kiełbasa z szynki 50g, koncentrat pomidorowy 10g,
- bułka kajzerka
- owoc
- kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)
ŚRODA 8 maja:
- I danie:
- barszcz ukraiński : włoszczyzna 30g, udka z kurczaka 10g, buraki 20g, ziemniaki 20g, fasola biała 5g, śmietana 18%
- II danie:
- klopsy w sosie mięsnym; mięso mielone wołowo-wieprzowe 80g, bułka tarta 3g, jajko 3g,
- kasza bulgur 120g
- kolorowa surówka 120g : sałata lodowa 80g, pomidorki koktajlowe 15g, papryka kolorowa 15g, oliwa z oliwek 3g, bazylia, oregano, sok z cytryny
- kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)
CZWARTEK 9 maja:
- I danie:
- kapuśniak ze słodkiej kapusty: włoszczyzna 80g, kapusta 10g, przecier pomidorowy 5g, masło 25g, ziemniaki 50g
- II danie:
- polędwiczki z kurczaka smażone w chrupiącej panierce 100g
- ziemniaki 100g
- sałata ze śmietaną 120g, sałata masłowa 90g, rzodkiewka 10g, jogurt naturalny 5g , śmietana 18% 5g,
- kompot owocowy 200ml ( 1,3,9)
PIĄTEK 10 maja:
- I danie:
- zupa szczawiowa z jajkiem: włoszczyzna 75g, ziemniaki 30g, masło 5g, natka pietruszki 10g, szczaw konserwowy 15g, śmietana 18% 5g
- przyprawy: czarny pieprz, lubczyk, ziele angielskie,
- II danie:
- kluski leniwe 200g -250g , mus z jabłek 50g, masło 3g
- kompot owocowy 200ml