PONIEDZIAŁEK 20 maja:
- I danie:
- rosół z makaronem, włoszczyzna 50g, udka z kurczaka 15g, makaron nitki 40g,
- przyprawy: lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól
- II danie:
- udko z kurczaka pieczone: udko kurczaka 100g,
- przyprawy: pieprz biały, sól, olej rzepakowy 5g;
- ziemniaki 150g, koperek;
- mizeria: ogórek świeży 80g, rzodkiewka 40g, śmietana 18% 10g,
- przyprawy: sok z cytryny, pieprz (1,3,7,9)
WTOREK 21 maja:
- I danie:
- zupa pomidorowa z makaronem: włoszczyzna 50g, koncentrat pomidorowy 20g, makaron świderki 50g, śmietana 15g, kurczak 5g;
- przyprawy: czarny pieprz, natka pietruszki, majeranek
- II danie:
- kotlet drobiowy panierowany, pierś z indyka 100g, jajko 3g, bułka tarta 7g,
- ziemniaki 120g
- surówka z kapusty pekińskiej, kapusta 120g, kukurydza konserwowa 20g, jogurt naturalny 10g
- kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)
ŚRODA 22 maja:
- I danie:
- zupa ogórkowa: włoszczyzna 30g, ziemniaki 50g, udka z kurczaka 10g, śmietana 10g; ogórki kiszone 10g, śmietana 18% 3g,
- II danie:
- pierogi z mięsem lub pierogi ruskie 250g-300g
- cebula 5g, olej 3g
- surówka z białej kapusty: kapusta 90g, jabłko 40g, marchew gotowana 5g, oliwa z oliwek 5g; przyprawy: sok z cytryny, bazylia
- kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)
CZWARTEK 23 maja:
- I danie:
- zupa kalafiorowa: włoszczyzna 50g, kalafior świeży lub mrożony 100g, ziemniaki 50g, śmietana 15g, koperek 5g;
- przyprawy: czarny pieprz, natka pietruszki
- II danie:
- gołąbki z kapustą w sosie pomidorowym: mięso drobiowo-wieprzowe 80g, jajko 3g, bułka 7g, ryż 20g, kapusta 80g, przecier pomidorowy 10g, mąka 3 g, śmietana 20g;
- ziemniaki 120g kompot owocowy 200ml (1,3,7,9) owoc
PIĄTEK 24 maja:
- I danie:
- zupa z fasolki szparagowej : włoszczyzna 75g, fasolka szparagowa 20g, ziemniaki 30g, masło 5g, natka pietruszki 10g;
- przyprawy: czarny pieprz, lubczyk, ziele angielskie,
- II danie:
- naleśniki z serem lub owocami 250g, brzoskwinie 15g5polewa jogurtowa 50g,
- kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)