ŚRODA 3 kwietnia:

  • I danie:
    • Barszcz czerwony: włoszczyzna 30g, kurczak 20g, buraki 20g, ziemniaki 50g, śmietana 10g;
    • przyprawy: majeranek, ziele angielskie, czosnek, pieprz czarny
  • II danie:
    • Gulasz z szynki wieprzowej 100g, sól, pieprz, zioła prowansalskie, ziele angielskie
    • kluski śląskie 120g
    • marchewki mini gotowane 120g
    • kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)

CZWARTEK 4 kwietnia:

  • I danie:
    • Kapuśniak ze kiszonej kapusty : włoszczyzna 80g, kapusta kiszona 35g, żeberka wędzone 25g, ziemniaki 50g,
  • II danie:
    • Kurczak z warzywami w curry, mięso z piersi kurczaka 70g, cukinia 10g, papryka kolorowa 10g, pieczarki 10g, cebula 5g, curry, papryka słodka
    • ryż 120g
    • mix warzyw gotowanych na parze  120g , kalafior, brokuły, marchewka
    • kompot owocowy 200ml ( 1,3,9)

PIĄTEK 5 kwietnia:

  • I danie:
    • Zupa pieczarkowa : włoszczyzna 75g, pieczarki 30g, ziemniaki 30g, masło 5g, śmietana 18% 10g;
    • przyprawy: czarny pieprz, lubczyk
  • II danie:
    • Pierogi z serem lub owocami 250g, polewa jogurtowa 50g,
    • surówka z marchewki z jabłkiem – marchewka surowa 80g, jabłko 40g, rodzynki 10g, śmietana 18% 30g
    • kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)