PONIEDZIAŁEK 14 WRZEŚNIA:
- Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200ml, płatki kukurydziane 50g,
- kanapka – chleb pełnoziarnisty 35g, ser żółty 15g, masło 5g, sałata 5g, pomidor 15g
- herbata owocowa 200ml, cukier 5g (1,7)
- Obiad: zupa zacierkowa: włoszczyzna 70g, kurczak 30g, makaron 30g, natka pietruszki 3 g;
- przyprawy: lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól
- udko z kurczaka pieczone: udko kurczaka 100g, bułka 15g, jajko 10g; przyprawy: pieprz biały, sól,
- olej rzepakowy 5g;
- ziemniaki 150g, koperek;
- surówka z sałaty: sałata 50g, rzodkiewka 40g, szczypior 10g, śmietana 10g, przyprawy: sok z cytryny, pieprz (1,3,7,9)
- owoc
- Podwieczorek: drożdżówka z serem (1,7)
WTOREK 15 WRZEŚNIA:
- Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200ml, płatki kukurydziane 50g,
- kanapka na ciepło- chleb tostowy 30g, szynka 15g, ser żółty 10g, keczup
- herbata z miodem i cytryną 200ml (1,7)
- Obiad: barszcz biały z jajkiem: włoszczyzna 75g, kurczak 15g, śmietana 9% 10g, ziemniaki 30g, zacier,
- przyprawy: czarny pieprz, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek
- kotlet schabowy: schab środkowy 100g, bułka tarta 20g, jajko 10g, olej 5g,
- kapusta z pomidorami: kapusta biała 80g, koncentrat pomidorowy10g,
- ziemniaki 120g, kompot owocowy 200ml (1,3,9) owoc
- Podwieczorek: banan ok. 100g, ciasteczka owsiane 50g (1,3,7)
ŚRODA 16 WRZEŚNIA:
- Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200ml, płatki kukurydziane z miodem 30g
- kanapka -chleb żytni razowy 35g, masło 5g, sałata 4 g, szynka wiejska 20g, papryka czerwona 20g, ogórek świeży 10g (1,7)
- herbata owocowa 200ml, cukier 5g (1,7)
- Obiad: pomidorowa z ryżem: włoszczyzna 100g, przecier pomidorowy 15g, śmietana 20g, kurczak 15g, ryż 20g, natka pietruszki
- bitki wieprzowe w sosie własnym: szynka wieprzowa 100g, cebula 10g, majeranek, pieprz czarny, sól, mąka pszenna 1g, ziele angielskie, liść laurowy
- kasza jęczmienna 100g,
- marchewka z groszkiem 100g: marchew, groszek,
- kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)
- Podwieczorek: bułka z ziarnami 50g, masło 5g, ser twarogowy 20g, papryka 20g, rzodkiewka 15g, (1,7)
CZWARTEK 17 WRZEŚNIA:
- Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200ml, makaron 50g,
- kanapka – chleb pełnoziarnisty 35g, ser żółty 15g, masło 5g, sałata 5g, pomidor 15g
- herbata z cytryną 200ml, cukier 5g (1,7)
- Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty: włoszczyzna 30g, kapusta kiszona 40g, ziemniaki 15g, wędzone mięso wieprzowe 20g, majeranek, pieprz, czosnek
- pieczeń rzymska z sosem pieczarkowym: wieprzowina 80g, jajko 5g, bułka tarta 5g, czosnek 2g; pieprz,
- sól, sos :pieczarki 40g, śmietana 15g, mąka 5g
- ziemniaki 120g,
- buraczki na ciepło: burak gotowany 100g, sok z cytryny, pieprz, sól
- kompot owocowy 200ml (1,3,7,9
- Podwieczorek: serek homogenizowany waniliowy 150g (7)
PIĄTEK 18 WRZEŚNIA:
- Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200 ml, płatki kukurydziane 50g,
- kanapka- bułka z ziarnami 50g, masło 10g, pasta rybno-serowa ze szczypiorkiem: makrela wędzona 30g,
- ser twarogowy półtłusty 20g, jogurt naturalny 5g, rzodkiewka 5g, ogórek 35g
- kawa zbożowa 200ml: mleko 2% 200ml, kawa zbożowa 5g (1,7)
- Obiad: zupa ryżanka: włoszczyzna 100g, ryż 30g, masło 5g, natka pietruszki 5g; przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz,
- naleśniki z serem lub jabłkiem: 250g , jogurt naturalny 30g, cukier 5g,brzoskwinie 40g,
- kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)
- Podwieczorek: kanapka – chleb pełnoziarnisty 35g, ser żółty 15g, masło 5g, sałata 5g, pomidor 15g (1,7)