PONIEDZIAŁEK 16 marca:
- Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200ml, płatki kukurydziane 50g,
- kanapka – chleb pełnoziarnisty 35g, ser żółty 15g, masło 5g, sałata 5g, pomidor 15g
- herbata owocowa 200ml, cukier 5g (1,7)
- Obiad: pomidorowa z makaronem: włoszczyzna 100g, przecier pomidorowy 15g, śmietana 20g, kurczak 15g, ryż 20g, natka pietruszki
- udko z kurczaka pieczone: udko kurczaka 100g, bułka 15g, jajko 10g; przyprawy: pieprz biały, sól, olej rzepakowy 5g;
- ziemniaki 150g, koperek;
- surówka z sałaty: sałata 50g, rzodkiewka 40g, szczypior 10g, śmietana 10g, przyprawy: sok z cytryny, pieprz (1,3,7,9) owoc
- Podwieczorek: jogurt z owocami 100g , jabłko,
WTOREK 17 marca:
- Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200ml, płatki kukurydziane 50g,
- kanapka na ciepło- chleb tostowy 30g, szynka 15g, ser żółty 10g, keczup
- herbata z miodem i cytryną 200ml (1,7)
- Obiad: barszcz biały z jajkiem: włoszczyzna 75g, kurczak 15g, śmietana 9% 10g, ziemniaki 30g, zacier, przyprawy: czarny pieprz, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek
- kotlet schabowy: schab środkowy 100g, bułka tarta 20g, jajko 10g, olej 5g,
- kapusta z pomidorami: kapusta biała 80g, koncentrat pomidorowy10g,
- ziemniaki 120g, kompot owocowy 200ml (1,3,9) owoc
- Podwieczorek: banan ok. 100g, ciasteczka owsiane 50g (1,3,7)
ŚRODA 18 marca:
- Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200ml, płatki pszenne 50g,
- kanapka – bułka grahamka 40g, schab pieczony 15g, masło5g, sałata 5g, papryka 15g
- herbata owocowa 200ml, cukier 5g (1,7)
- Obiad: zupa grochowa: włoszczyzna 80g, groch łuskany 50g, ziemniaki 100g, żeberka wędzone; przyprawy: czarny pieprz, czosnek, majeranek, sól
- pierogi z mięsem lub ruskie 250g-300g, cebula 10g,
- surówka z białej kapusty: kapusta 70g, jabłko 40g, marchew 10g, oliwa 3g
- kompot owocowy 200ml (1,7,9) owoc
- Podwieczorek: bułka z ziarnami 50g, masło 5g, ser twarogowy 20g, papryka 20g, rzodkiewka 15g, (1,7)
CZWARTEK 19 marca:
- Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200ml, makaron 50g,
- kanapka – chleb pełnoziarnisty 35g, ser żółty 15g, masło 5g, sałata 5g, pomidor 15g
- herbata z cytryną 200ml, cukier 5g (1,7)
- Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty: włoszczyzna 30g, kapusta kiszona 40g, ziemniaki 15g, wędzone mięso wieprzowe 20g, majeranek, pieprz, czosnek
- pieczeń rzymska z sosem pieczarkowym: wieprzowina 80g, jajko 5g, bułka tarta 5g, czosnek 2g; pieprz, sól, sos:pieczarki 40g, śmietana 15g, mąka 5g
- kasza gryczana 120g,
- buraczki na ciepło: burak gotowany 100g, sok z cytryny, pieprz, sól
- kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)
- Podwieczorek: serek homogenizowany waniliowy 150g (7)
PIĄTEK 20 marca:
- Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200 ml, płatki kukurydziane 50g,
- kanapka- bułka z ziarnami 50g, masło 10g, pasta rybno-serowa ze szczypiorkiem: makrela wędzona 30g, ser twarogowy półtłusty 20g, jogurt naturalny 5g, rzodkiewka 5g, ogórek 35g
- kawa zbożowa 200ml: mleko 2% 200ml, kawa zbożowa 5g (1,7)
- Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem: włoszczyzna 50g, szpinak 50g, śmietana 15g, natka pietruszki 20g, jajko gotowane 20g
- kotlety rybne: mintaj 100g, jajko 7g, bułka tarta 7g, olej rzepakowy 5g; przyprawy: pieprz biały, sól
- surówka z kiszonego ogórka: ogórek kiszony 80g, marchewka 15g , cebulka 15g, oliwa
- ziemniaki 100g
- kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)
- Podwieczorek: drożdżówka z dżemem (1,7)