PONIEDZIAŁEK 30 marca:

  • Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200 ml, płatki kukurydziane 50g,
    • kanapka – chleb pełnoziarnisty 35g, ser żółty 15g, masło5g, sałata 5g, pomidor 15g
    • herbata owocowa 200ml, cukier 5g (1,7)
  • Obiad: zupa brokułowa: włoszczyzna 50g, brokuły 70g, ziemniak 10g, śmietana 10g, masło 5g; przyprawy: pieprz, sól,
    • klopsy w sosie koperkowym : mięso mielone wieprzowe 90g, sos koperkowy 20g,
    • kasza kuskus 100g,
    • surówka z pora z jabłkiem 100g, por 60g, jabłko 30g, śmietana 5g,
    • kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)
  • Podwieczorek: kanapka – chleb z ziarnami 35g, szynka drobiowa 15g, masło 5g, sałata 5g, papryka 15g(1,7)

WTOREK 31 marca:

  • Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200 ml, płatki kukurydziane 50g,
    • kanapka – chleb pełnoziarnisty 35g, ser żółty 15g, masło 5g, sałata 5 g, pomidor 15g,
    • herbata owocowa 200ml, cukier 5g (1,7)
  • Obiad: zupa fasolowa: fasola 40g, włoszczyzna 50g, ziemniaki 30g, żeberka wędzone 15g; przyprawy: liść laurowy, majeranek, czarny pieprz, czosnek,
    • spaghetti z sosem warzywno-mięsnym: makaron spaghetti 80g, mięso mielone wołowo -wieprzowe 60g, pomidory 50g; przyprawy: bazylia, oregano, pieprz, sól, ser żółty tary 15g
    • kompot owocowy 200 ml, owoc (1,7,9)
  • Podwieczorek: banan 150g, ciastko owsiane ze słonecznikiem 50g (1,8)

ŚRODA 1 kwietnia:

  • Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200ml, płatki kukurydziane z miodem 30g
    • kanapka -chleb żytni razowy 35g, masło 5g, sałata 4 g, szynka wiejska 20g, papryka czerwona 20g, ogórek świeży 10g (1,7)
    • herbata owocowa 200ml, cukier 5g (1,7)
  • Obiad: pomidorowa z ryżem: włoszczyzna 100g, przecier pomidorowy 15g, śmietana 20g, kurczak 15g, ryż 20g, natka pietruszki
    • Gulasz z szynki w sosie własnym: szynka wieprzowa 100g, cebula 10g, majeranek, pieprz czarny, sól, mąka pszenna 1g, ziele angielskie, liść laurowy
    • kopytka 100g,
    • marchewka z groszkiem 100g , kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)
  • Podwieczorek: jogurt owocowy 150g (7)

CZWARTEK 2 kwietnia:

  • Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200ml, płatki kukurydziane 50g,
    • kanapka – chleb pełnoziarnisty 35g, szynka 15g, masło 5g, sałata 5g, pomidor 15g
    • herbata z cytryną 200ml, cukier5g (1,7)
  • Obiad: rosół z makaronem: włoszczyzna 70g, kurczak 30g, makaron 30g, natka pietruszki 3g; przyprawy: lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól
    • polędwiczki z kurczaka panierowane: mięso z piersi kurczaka 100g, bułka 15g, jajko 10g; przyprawy: pieprz biały, sól; olej rzepakowy 5g;
    • ziemniaki 150g, koperek; surówka z sałaty: sałata 50g, rzodkiewka 40g, szczypior 10g, śmietana 10g, przyprawy: sok z cytryny, pieprz (1,3,7,9)
    • kompot owocowy 200 ml
  • Podwieczorek: kanapka – chleb pełnoziarnisty 35g, pasztet pieczony z indyka 15g, masło 5g, sałata 5g, ogórek 15g( 1,3,9)

PIĄTEK 3 kwietnia:

  • Śniadanie: kanapka- grahamka 25g, masło 5g, papryka czerwona 20g; pasta jajeczna ze szczypiorkiem, jajko 25 g, majonez 5g, szczypiorek 5g, ( 1,3,7)
  • Obiad: zupa jarzynowa : włoszczyzna 75 g, brokuły 50g, kalafior 35g, kurczak 20g, śmietana 10g, ziemniaki 50g; przyprawy: natka, pieprz, sól,
    • paluszki z mintaja 80g, bułka 15 g, jajko5g, olej5g, 
    • ziemniaki 150g,surówka z ogórka kiszonego: ogórek kiszony 80g, marchew gotowana 30g, cebula 5g, oliwa z oliwek 5g, kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)
  • Podwieczorek: ciasto cytrynowe (1,7)