PONIEDZIAŁEK 20 stycznia:

  • Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200ml, płatki kukurydziane 50g,
    • kanapka – chleb pełnoziarnisty 35g, ser żółty 15g, masło 5g, sałata 5g, pomidor 15g
    • herbata owocowa 200ml, cukier 5g (1,7)
  • Obiad: zupa pieczarkowa z ziemniakami: włoszczyzna 75g, pieczarki 50g, kurczak 15g, śmietana 9% 10g, ziemniaki 30g; przyprawy: czarny pieprz, natka pietruszki,
    • makaron z truskawkami, borówkami i białym serem: makaron świderki 250g, truskawki 50g, borówki 5g, śmietana 10g, jogurt naturalny 10g, biały ser 10g.
  • Podwieczorek: drożdżówka z makiem (1,7)

WTOREK 21 stycznia:

  • Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200ml, musli z owocami 30g
    • kanapka -chleb żytni razowy 35g, masło 5g, sałata 4g, szynka wiejska 20g, papryka czerwona 20g, ogórek świeży 10g (1,7)
    • herbata owocowa 200ml, cukier 5g (1,7)
  • Obiad: pomidorowa z makaronem: włoszczyzna 100g, przecier pomidorowy 15g, śmietana 20g, kurczak 15g, makaron świderki 20g, natka pietruszki
    • kotlety drobiowe panierowane: mięso z piersi indyka 100g, bułka 15g, jajko 10g, przyprawy: pieprz biały, olej rzepakowy 5g;
    • ziemniaki 150g, koperek;
    • surówka z kapusty: kapusta pekińska 80g, kukurydza 10g, jogurt naturalny 10g, majonez 3g, przyprawy: sok z cytryny (1,3,7,9)
  • Podwieczorek: bułka z ziarnami 50g, masło 5g, ser twarogowy 20g, papryka 20g, rzodkiewka 15g, (1,7)

ŚRODA 22 stycznia:

  • Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200ml, płatki kukurydziane 50g,
    • kanapka - chleb wieloziarnisty 35g, masło 5g, schab pieczony 10g, pomidor 20g, sałata 5g,
    • herbata z miodem i cytryną 200ml (1,7)
  • Obiad: barszcz ukraiński: włoszczyzna 75g, burak ćwikłowy 60g, fasola 30g, ziemniaki 60g, śmietana 10g; kurczak 20g, przyprawy: sok z cytryny, czarny pieprz, majeranek,
    • krokiety z mięsem lub warzywami z sosem pieczarkowym 300g sos: śmietana 10g, mąka 5g, pieczarki 5g; przyprawy: pieprz
    • kolorowa surówka: sałata lodowa 40g, pomidory koktajlowe 50g, papryki kolorowe 50g, oliwa z oliwek 5g, sok z cytryny, bazylia
  • Podwieczorek: banan ok. 100g, ciasteczka pszenne ze słonecznikiem 50g (1,3,7)

CZWARTEK 23 stycznia:

  • Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200ml, makaron 50g,
    • kanapka – chleb pełnoziarnisty 35g, ser żółty 15g, masło 5g, sałata 5g, pomidor 15g
    • herbata z cytryną 200ml, cukier 5g (1,7)
  • Obiad: kapuśniak ze słodkiej kapusty: włoszczyzna 30g, kapusta kiszona 30g, ziemniaki 15g, czosnek, majeranek, pieprz
    • potrawka z kurczaka: mięso z piersi kurczaka 100g, włoszczyzna 100g, papryka kolorowa 30g, pieczarki 15g, cebula 5g, olej rzepakowy 5g, przecier pomidorowy 20g; przyprawy:
    • curry, przyprawy: sok z cytryny, oregano, bazylia,
    • mix warzyw gotowanych: kalafior 30g, brokuły 30g, marchewka 30g
    • ryż 120g, kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)
  • Podwieczorek: serek homogenizowany waniliowy 150g (7)

PIĄTEK 24 stycznia:

  • Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200ml, płatki kukurydziane 50g,
    • kanapka- bułka z ziarnami 50g, masło 10g, jajko gotowane na twardo 20g, rzodkiewka 5g, ogórek 35g
    • kawa zbożowa 200ml: mleko 2% 200ml, kawa zbożowa 5g (1,7)
  • Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem: włoszczyzna 50g, szczaw 50g, śmietana 15g, natka pietruszki 20g, jajko gotowane 20g
    • kotlety rybne: mintaj 100g, jajko 7g, bułka tarta 7g, olej rzepakowy 5g; przyprawy: pieprz biały,
    • surówka z pomidora: pomidor świeży 80g, szczypiorek 5g
    • ziemniaki 100g
    • kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)
  • Podwieczorek: kanapka – chleb pełnoziarnisty 35g, ser żółty 15g, masło 5g, sałata 5g, pomidor 15g (1,7) jabłko