WTOREK 7 stycznia:

  • Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200 ml, płatki kukurydziane 50g,
    • kanapka – chleb pełnoziarnisty 35g, ser żółty 15g, masło5g, sałata 5g, pomidor 15g
    • herbata owocowa 200ml, cukier5g (1,7)
  • Obiad: zupa fasolowa: fasola 40g, włoszczyzna 50g, ziemniaki 30g, żeberka wędzone 15g; przyprawy: liść laurowy, majeranek, czarny pieprz, czosnek,
    • spaghetti z sosem warzywno-mięsnym: makaron spaghetti 80g, mięso mielone np. wołowo -wieprzowe 60g, pomidory 50g; przyprawy: bazylia, oregano, pieprz, sól, ser żółty tary 15g
    • kompot owocowy 200 ml, owoc (1,7,9)
  • Podwieczorek: banan 150g, ciastko owsiane ze słonecznikiem 50g (1,8)

ŚRODA 8 stycznia:

  • Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200ml, płatki pszenne 50g,
    • kanapka – bułka grahamka 40g, schab pieczony 15g, masło5g, sałata 5g, papryka 15g
    • herbata owocowa 200ml, cukier 5g (1,7)
  • Obiad: zupa ogórkowa: włoszczyzna 80g, ogórek kwaszony 50g, ziemniaki 100g, śmietana 9% 10g, koperek 2g; przyprawy: czarny pieprz,
    • pierogi z mięsem lub ruskie 250g-300g, cebula 10g,
    • surówka z białej kapusty: kapusta 70g, jabłko 40g, marchew 10g, oliwa 3g
    • kompot owocowy 200ml (1,7,9) owoc
  • Podwieczorek: jogurt owocowy 150g (7)

CZWARTEK 9 stycznia:

  • Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200 ml, płatki kukurydziane 50g,
    • kanapka – chleb pełnoziarnisty 35g, szynka15g, masło5g, sałata 5g, pomidor 15g
    • herbata z cytryną 200ml, cukier5g (1,7)
  • Obiad: rosół z makaronem: włoszczyzna 70g, kurczak 30g, makaron 30g, natka pietruszki 3g; przyprawy: lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól
    • polędwiczki z kurczaka panierowane: mięso z piersi kurczaka 100g, bułka 15g, jajko 10g; przyprawy: pieprz biały, sól; olej rzepakowy 5g;
    • ziemniaki 150g, koperek;
    • surówka z sałaty: sałata 50g, rzodkiewka 40g, szczypior 10g, śmietana 10g, przyprawy: sok z cytryny, pieprz (1,3,7,9)
  • Podwieczorek: ciasto cytrynowe

PIĄTEK 10 stycznia:

  • Śniadanie: kanapka- grahamka 25g, masło 5g, papryka czerwona 20g; pasta jajeczna ze szczypiorkiem, jajko 25g, majonez 5g, szczypiorek 5g, (1,3,7)
  • Obiad: zupa jarzynowa : włoszczyzna 75g, brokuły 50g, kalafior 35g, kurczak 20g, śmietana 10g, ziemniaki 50g; przyprawy: natka, pieprz, sól,
    • filet z mintaja 100g, bułka 15g, jajko5g, olej5g,
    • ziemniaki 150g,
    • surówka z ogórka kiszonego: ogórek kiszony 80g, marchew gotowana 30g, cebula5g, oliwa z oliwek5g,
    • kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)
  • Podwieczorek: kanapka – chleb pełnoziarnisty 35g, ser żółty 15g, masło5g, sałata 5g, pomidor 15g (1,7)