PONIEDZIAŁEK 16 czerwca:
- I danie:
- Kapuśniak ze słodkiej kapusty: włoszczyzna 80g, kapusta 10g, przecier pomidorowy 5g, masło 25g, ziemniaki 50g
- przyprawy: lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, natka pietruszki
- II danie:
- Ryż zapiekany z duszonym jabłkiem i sosem serowo waniliowym 250g
- ryż 120g, jabłka 100g, serek waniliowy 15g, jogurt naturalny 30g,
- przyprawy: cynamon
- kompot z owoców leśnych 200ml (1,3,7,9)
WTOREK 17 czerwca:
- I danie:
- Rosół z makaronem : włoszczyzna 50g, makaron nitki 50g, udka z kurczaka 15g, koperek 5g;
- przyprawy: czarny pieprz, natka pietruszki, lubczyk
- II danie:
- Kotlet pożarski z duszoną cebulką : mięso drobiowo-wieprzowe 80g, jajko 3g, bułka 7g, cebula 10g,
- surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem 120g, kapusta kiszona 70g, jabłko 25g, marchew 25g, oliwa z oliwek, sok z cytryny
- ziemniaki 120g, kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)
ŚRODA 18 czerwca:
- I danie:
- Barszcz ukraiński : włoszczyzna 30g, buraki 60g, ziemniaki 50g, udka z kurczaka 10g, śmietana18% 10g, fasola biała 30g,
- II danie:
- Klopsy w sosie koperkowym; mięso mielone wołowo-wieprzowe 80g, bułka tarta 3g, jajko 3g,
- sos koperkowy : masło 5g, mąka pszenna 3g, koperek
- kasza kus kus 120g
- kolorowa surówka 120g : sałata lodowa 80g, pomidorki koktajlowe 15g, papryka kolorowa 15g, oliwa z oliwek 3g, bazylia, oregano, sok z cytryny
- kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)
CZWARTEK18 czerwca:
Boże Ciało - dzień ustawowo wolny od pracy.
PIĄTEK 19 czerwca:
Dzień wolny - odpracowany 24 maja 2025 roku.