PONIEDZIAŁEK 22 kwietnia:

  • I danie:
    • Zupa grochowa na wędzonce: włoszczyzna 70g, żeberka wędzone 30g, groch łuskany 20g, ziemniaki 20g,
    • przyprawy: lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól, czosnek
  • II danie:
    • Spaghetti z sosem warzywno-mięsnym, makaron spaghetti 80g, mięso mielone wieprzowe 80g, pomidory 50g,mąka pszenna 3g,
    • przyprawy: pieprz biały, sól, olej rzepakowy 5g; bazylia, oregano,
    • ser żółty Gouda 15g
    • kompot z owoców leśnych 200ml
    • owoc   (1,3,7,9)

WTOREK 23 kwietnia:

  • I danie:
    • Barszcz biały z jajkiem : włoszczyzna 50g, zakwas, ziemniaki 50g, jogurt naturalny 15g, kurczak 5g, jajko gotowane 15g,
    • przyprawy: czarny pieprz, natka pietruszki, majeranek, czosnek
  • II danie:
    • Kotlet schabowy panierowany, schab środkowy 100g, jajko 3g, bułka tarta 7g,
    • ziemniaki 120g
    • kapusta zasmażana z pomidorami 100g, kapusta biała 80g, koncentrat pomidorowy
    • kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)

ŚRODA 24 kwietnia:

  • I danie:
    • Zupa pomidorowa z ryżem: włoszczyzna 30g, ryż 50g, udka z kurczaka 10g, śmietana 18%, koncentrat pomidorowy
  • II danie:
    • Bitki z szynki wieprzowej w sosie własnym, mięso wieprzowe 90g, cebula 5g,
    • kasza jęczmienna 120g
    • marchewka z groszkiem 120g, marchewka 80g, groszek 30g, masło 5g, mąka pszenna
    • kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)

CZWARTEK 25 kwietnia:

  • I danie:
    • Zupa brokułowa, kurczak udka 25g, ziemniaki 50g, włoszczyzna 20g, brokuły 45g, śmietana 18%, natka pietruszki
  • II danie:
    • Pieczeń rzymska z jajkiem : mięso mielone wieprzowe 80g, bułka tarta 5g, jajko 20 g, olej rzepakowy 5g;
    • przyprawy: pieprz, sól
    • sos pieczarkowy
    • surówka z buraczków, buraki gotowane 100g, cebula 5g, jabłko 10g, oliwa 3g, sok z cytryny
    • ziemniaki 100g
    • kompot owocowy 200ml ( 1,3,9)

PIĄTEK 26 kwietnia:

  • I danie:
    • Zupa jarzynowa z makaronem  : włoszczyzna 75g, makaron 30g, kalafior 30g, brokuły 30g, masło 5g, natka pietruszki 10g;
    • przyprawy: czarny pieprz, lubczyk, ziele angielskie,
  • II danie:
    • Pampuchy z jagodami  250g, kluski drożdżowe gotowane na parze z nadzieniem owocowym,
    • polewa jogurtowa 50g,
    • kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)