PONIEDZIAŁEK 15 kwietnia:

  • I danie:
    • Zupa zacierkowa: włoszczyzna 70g, kurczak 30g, makaron zacierki 30g, natka pietruszki 3 g;
    • przyprawy: lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól
  • II danie:
    • Udko z kurczaka pieczone: udko kurczaka 100g,
    • przyprawy: pieprz biały, sól, olej rzepakowy 5g;
    • ziemniaki 150g, koperek;
    • mizeria: ogórek świeży 80g, rzodkiewka 40g, śmietana 18% 10g,
    • przyprawy: sok z cytryny, pieprz (1,3,7,9)

WTOREK 16 kwietnia:

  • I danie:
    • Zupa pomidorowa z makaronem: włoszczyzna 50g, koncentrat pomidorowy  20g, makaron świderki 50g, śmietana 15g, kurczak 5g;
    • przyprawy: czarny pieprz, natka pietruszki, majeranek
  • II danie:
    • Kotlet drobiowy panierowany, pierś z indyka 100g, jajko 3g, bułka tarta 7g,
    • ziemniaki 120g
    • surówka z kapusty pekińskiej, kapusta 120g, kukurydza konserwowa 20g, jogurt naturalny 10g
    • kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)

ŚRODA 17 kwietnia:

  • I danie:
    • Zupa ogórkowa: włoszczyzna 30g, ziemniaki 50g, udka z kurczaka 10g, śmietana 10g; ogórki kiszone 10g, śmietana 18% 3g,
  • II danie:
    • Pierogi z mięsem lub pierogi ruskie 250g-300g
    • cebula 5g, olej 3g
    • surówka z białej kapusty: kapusta 90g, jabłko 40g, marchew gotowana 5g, oliwa z oliwek 5g; przyprawy: sok z cytryny, bazylia
    • kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)

CZWARTEK 18 kwietnia:

  • I danie:
    • Zupa kalafiorowa: włoszczyzna 50g, kalafior świeży lub mrożony 100g, ziemniaki 50g, śmietana 15g, koperek 5g;
    • przyprawy: czarny pieprz, natka pietruszki
  • II danie:
    • Gołąbki z kapustą w sosie pomidorowym: mięso drobiowo-wieprzowe 80g, jajko 3g, bułka 7g, ryż 20g, kapusta 80g, przecier pomidorowy 10g, mąka 3 g, śmietana 20g;
    • ziemniaki 120g kompot owocowy 200ml (1,3,7,9) owoc

PIĄTEK 19 kwietnia:

  • I danie:
    • Zupa z fasolki szparagowej : włoszczyzna 75g, fasolka szparagowa 20g, ziemniaki 30g, masło 5g, natka pietruszki 10g;
    • przyprawy: czarny pieprz, lubczyk, ziele angielskie,
  • II danie:
    • Naleśniki z serem lub owocami  250g, brzoskwinie 15g5polewa jogurtowa 50g,
    • kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)