PONIEDZIAŁEK 25 marca:

  • I danie:
    • Zupa z czerwonej sochewicy na wędzonych żeberkach,: włoszczyzna 70g, soczewica 10g, żeberka wędzone 30g, ziemniaki 20g, przyprawy: lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, majeranek, czosnek
  • II danie:
    • Ryż zapiekany z duszonym jabłkiem i sosem serowo waniliowym 250g
    • ryż 120g, jabłka 100g, serek waniliowy 15g, jogurt naturalny 30g,
    • przyprawy: cynamon
    • owoc
    • kompot z owoców leśnych 200ml

WTOREK 26 marca:

  • I danie:
    • Zupa pomidorowa z makaronem: włoszczyzna 30g, udka z kurczaka 10g, koncentrat pomidorowy 5g, śmietana 18%, lubczyk, pieprz czarny
  • II danie:
    • Klopsy w koperkowym; mięso mielone wołowo-wieprzowe 80g, bułka tarta 3g, jajko 3g
    • kasza kuskus 120g
    • kolorowa surówka 120g : sałata lodowa 80g, pomidorki koktajlowe 15g, papryka kolorowa 15g, oliwa z oliwek 3g, bazylia, oregano, sok z cytryny
    • kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)

ŚRODA 27 marca:

  • I danie:
    • Zupa krupnik z kaszą jęczmienną: włoszczyzna 50g, kasza 50g, ziemniaki 50g, śmietana 15g, udka z kurczaka 15g, koperek 5g;
    • przyprawy: czarny pieprz, natka pietruszki
  • II danie:
    • Kotlet mielony : mięso drobiowo-wieprzowe 80g, jajko 3g, bułka 7g, cebula 10g,olej do smażenia
    • kalafior gotowany 120g
    • ziemniaki 120g kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)